Menu

Beauty trendovi u 2021.

Početak svake godine donosi nova očekivanja, a industrija ljepote predvodnik je u predviđanju trendova koji će obilježiti godinu. Iznimka nije ni 2021., a za Vas smo izdvojili neke od trendova u brizi za kožu, za koje vjerujemo da će dominirati ovom godinom.

Briga o higijeni na višoj razini

Pojava koronavirusa tijekom prošle godine potaknula nas je na dodatno promišljanje o važnosti higijene i redovitom dezinficiranju prostora u kojima boravimo, ali i našeg tijela. Sastavni dio torbica, umjesto ruževa za usne, postala su sredstva za dezinfekciju i suho pranje ruku, a glavni „modni dodatak“ maske za lice. Vjeruje se kako će pojačana briga o higijeni ostati u fokusu i tijekom ove godine, a kao što se već moglo primijetiti prošle godine, mnogi poznati brendovi iskoristit će situaciju i lansirati svoje markirane dezinficijense.

Vlastita spa oaza

Nastavno na priču o koronavirusu i promjenama u higijenskim navikama, upute za izolacijom i zatvaranje objekata u prošloj su nam godini onemogućili redovite odlaske u omiljene spa oaze. Zato smo se usmjerili na kreiranje vlastitog kutka za opuštanje kod kuće. Popularnost kućnih spa oaza nastavit će se i u ovoj godini, iako se svi nadamo uhvatiti vrijeme za odlazak u svoj omiljeni wellness centar.

Minimalizam

Minimalizam se već godinama spominje kada je u pitanju uređenje životnog prostora. U ovoj godini, stručnjaci smatraju kako će minimalizam zavladati i našom brigom za kožu. Drugim riječima, manje ćemo pozornosti posvećivati korištenju šminke, a više brizi za kvalitetu kože te njegovati prirodni izgled.

Održiva ljepota

Sastojci koji ne štete okolišu, pakiranja načinjena od recikliranog materijala i proizvodi sačinjeni od organskih i prirodnih sastojaka postat će najvažnije informacije o kojima ćemo voditi računa prilikom odabira kozmetike. Kako određena kozmetika djeluje i zašto bismo trebali odabrati određeni proizvod glavna su pitanja koja ćemo si postavljati prilikom kupnje proizvoda, a minimalan broj sastojaka u kremama za što čišći rezultat postat će garancija pravilne brige o koži.

Sukladno tome, još i tijekom 2020. godine veliki brendovi započeli su s kreiranjem aplikacija koje mogu analizirati kožu korisnika i sukladno analizi predložiti optimalne tretmane. Taj trend nastavit će se i tijekom 2021. s još širom primjernom.

Za kraj možemo zaključiti kako su briga za kožu i kvalitetu proizvoda s kojima ju njegujemo okosnica svih trendova u brizi za kožu koji nas očekuju u ovoj godini!

 

Izvori: realsimple.com, glamourmagazine.co.uk, vouge.com