Menu

Naših 5 savjeta za borbu protiv celulita

Iako zima službeno traje još nešto više od mjesec dana, možemo se polako početi veseliti sunčanijim i toplijim danima te planirati „smjenu“ u garderobi. Tople i debele veste uskoro ćemo zamijeniti s laganijim i prozračnijim materijalima, a dolaskom proljetnih dana, suknje će zavladati našim ormarima. Drugim riječima, vrijeme je i da naše noge počnemo pripremati za proljeće.

Jedna od najčešćih tema kada su „noge za pokazivanje“ u pitanju jest celulit. Istraživanja pokazuju kako se čak 9 od 10 žena barem jednom u životu susretne s pojavom narančine kore. I dok je kod nekih ta pojava gotovo nevidljiva, veći je broj žena koje moraju uložiti dodatne napore za glatka bedra.

Što je celulit?

 Celulit je potkožna masnoća, a vidljiv je zbog pritiska koji vrši na vezivno tkivo. Površina kože obuhvaćena ovom pojavom podsjeća na narančinu koru, od tuda i kolokvijalni naziv celulita. Uzroci njegove pojave su različiti – mogu biti genetski, ali i oni uvjetovani načinom života (primjerice dehidracija, nezdrava prehrana, manjak kretanja i fizičke aktivnosti).

Naših top 5 savjeta protiv celulita

Zdrava prehrana – nije posebna novost da prehrana utječe na sve procese u našem tijelu pa tako i na pojavu celulita. Pokušajte smanjiti unos soli, budući da sol utječe na nakupljanje vode u organizmu, zbog čega je i celulit vidljiviji. Neka vam dnevni jelovnik bude šarolik, prepun voća i povrća, vlakana, proteina i hrane sa smanjenim udjelom masnoća.
Redovita tjelovježba – pod ruku s pravilnom prehranom je i redovita tjelovježba. Budući da je celulit zapravo masnoća koja je prodrla u epidermu, redoviti (kardio) treninzi pospješuju topljenje masnih stanica te učvršćivanje mišića, a samim time i tonusa kože.
Suho četkanje – ova metoda postala je izrazito popularna u borbi protiv celulita, a ne zahtjeva prevelike troškove i previše vremena. Suho četkanje je postupak koji se radi četkom za tijelo (preporučaju se četke s mekanim, prirodnim vlaknima), a stimulira rad limfnog sustava i poboljšava cirkulaciju, što utječe na čišćenje tijela od toksina. Preporučuje se barem jednom dnevno u ciklusu od 3-5 minuta, nakon čega se trebamo istuširati toplom i hladnom vodom naizmjenično.
Puno vode – celulit često postaje vidljiv zbog loše hidratacije kože. Kako biste izbjegli dehidriranu i suhu kožu, ne zaboravite na minimalno 2l vode dnevno!
Masaže – bez obzira odabrali anticelulitnu masažu, maderoterapiju ili limfnu drenažu, pokrenut ćete cirkulaciju i protok krvi što će pomoći u izbacivanju viška štetnih tvari (i masnoća) iz organizma. I dok je limfna drenaža posebno osmišljen postupak kojim pokrećemo rad limfnog sustava, anticelulitna masaža oslanja se na jači pritisak, kojim se iz jastučića i rupica potiskuju nakupine vode i štetnih tvari, čime površinski sloj postaje glađi, a celulit slabije vidljiv.

Stoga ne čekajte i objavite borbu celulitu već danas. Promjenom prehrane i redovitom tjelovježbom pokrenite svoje tijelo, a termin za anticelulitnu masažu u Merkur Lifestyle wellness centru rezervirajte pozivom na 01/638 1160 ili na info@merkur-lifestyle.hr!